29 februari 2024

Notulen ALV 29-3-2023

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING D.D. 29 MAART 2023

 

Aanwezig:    Cees van Hoof (vz), Liesbeth Noordermeer (secr.), Wijnand Bles (penn.), Paul Buiks, Annie van de Wouw, Ad Broeders, Cor Vennix

Afwezig met kennisgeving: Ineke van Riel

Verslag:         Anny van Bijsterveldt

 

  1. Opening

Cees heet allen welkom.

 

  1. Ingekomen stukken en mededelingen

Voor alle overledenen zal een dienst worden opgedragen zowel in de St. Petruskerk, de protestantse kerk, geloofsgemeenschap Biest-Houtakker als in de geloofsgemeenschap Esbeek.

 

  1. Jaarverslag

Zie website. Jaarverslag ter inzage op ALV.

 

  1. Financieel verslag 2022 en begroting 2023

Stukken ter inzage op ALV en toegelicht door de penningmeester.

 

  1. Decharge van het bestuur op voorstel van de kascommissie

Voorzitter stelt voor de contributie met ingang van 1-1-2024 met € 1,- te verhogen naar € 25,- per jaar. Aanwezigen gaan hiermee akkoord.

Kascommissie, bestaande uit Gust Netten en Theo Nefkens heeft op 15 maart 2023 controle uitgevoerd op de financiën en deze akkoord bevonden. Gust geeft namens beide commissieleden aan, dat het een hele klus voor de penningmeester moet zijn om alles zo overzichtelijk te registreren. Kascontrolecommissie zoekt voor de volgende ALV twee nieuwe leden: Stan Meijer en Els de Bruijn melden zich hiervoor aan. Dank.

 

  1. Bestuursverkiezing 2023

Annie van de Wouw én Cees van Hoof zijn beiden aftredend, maar stellen zich beiden herkiesbaar. Aanwezigen hebben geen bezwaar, dat zowel Annie als Cees nog een periode in het bestuur blijven.

 

  1. Terugblik op 2022

Aan de hand van een PowerPoint presentatie wordt teruggekeken naar het afgelopen jaar. Het is mogelijk om een digitaal afschrift van deze presentatie via e-mail aan te vragen bij de secretaris. Cees vraagt aan de aanwezigen of zij mee willen denken over de uitvoering van Kerstmis 2023. Opmerkingen vanuit de zaal zijn:

  • Viering zoals vóór Corona, vanwege het Kerstgevoel.
  • De tasjes, het gebaar voor en aan alle leden.

 

  1. Visie en beleid

De doe-activiteiten lopen al jaren naar volle tevredenheid en zullen worden gecontinueerd.

Belangenbehartiging staat hoog in het vaandel en dan met name onderwerpen als Wonen en Welzijn/ Zorg. In maart is gestart met de eerste avond van de Campagne Wonen “Toekomstig wonen begint nu”, welke volledig was uitverkocht, er zullen hierna nog 3 avonden volgen.

In onze veranderende maatschappij krijgen onze OCO’s (cliëntondersteuners) ook steeds meer hulpvragen. Een punt van aandacht voor de komende jaren blijft ook het vervoer (op maat).

Naamswijziging: Cees stelt voor de naam KBO te wijzigen in ‘Senioren Netwerk Hilvarenbeek”. We blijven wél onder de paraplu van KBO-Brabant fungeren. Enkele aanwezigen geven aan dat de K wel ergens voor staat maar geven hun lidmaatschap niet op bij/na naamswijziging. Aanwezigen gaan met de naamswijziging akkoord.

 

  1. Jubilarissen

Bij de jubilarissen wordt thuis een attentie bezorgd.

 

  1. Rondvraag

Stan Meijer merkt op dat de heer Bisschops een aardig verhaal publiceerde in de ONS van april. Els de Bruijn mist bij de presentatie cursussen die tevens nieuwe leden aanbrachten.

 

Cees dankt alle aanwezigen en sluit de ALV bijeenkomst af.