21 maart 2023

Jaarverslag 2022

Op woensdag 29 maart 2023 wordt onze Algemene Ledenvergadering gehouden in c.c. Elckerlyc; inloop vanaf half 3, aanvang 3 uur. Welkom!

Hieronder treft u het jaarverslag aan van 2022.

Jaarverslag 2022

In januari 2022 kregen we te maken met de eerste versoepelingen van de in december afgekondigde harde lockdown.  De buitenactiviteiten begonnen weer vanaf 17 januari, met uitzondering van het fietsen; hiermee besloten we te wachten tot de horecagelegenheden weer opengingen. Vanaf 31 januari kon de biljartcompetitie weer opgepakt worden na een noodgedwongen coronastop van maar liefst 11 weken.

In februari kon het jaarlijkse Carnaval voor senioren -evenals in 2021- niet doorgaan. We kregen het coronavirus gelukkig steeds meer onder controle en gaandeweg de maand konden ook activiteiten binnen weer doorgaan. Op 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen en kregen we te maken met een verschrikkelijke oorlog die nog altijd voortduurt.

In maart werd begonnen met een cursus stamboomonderzoek. Op 9 maart hielden we onze algemene ledenvergadering en zorgde Wim Daniëls aansluitend voor entertainment. Aan het eind van de maand boden gilde Sint Joris, De Vergeten Tuin samen met ons een documentaire aan over dementie met daaraanvolgend een forumdiscussie.

In april organiseerden we samen met KBO Diessen het project Ons Veilig Thuis, waarbij aandacht werd besteed aan brand-, val- en inbraakpreventie.

In mei werd onze ICT-achterban versterkt; Elly Daemen werd aan het team van Kees Weijers en Seb de Groot toegevoegd. Elly assisteert bij het maandelijkse DIGI-spreekuur. Daarnaast verzorgt zij (mede) cursussen en bezoekt mensen thuis. Deze maand werd de Operadag gehouden. Ook durfden we eindelijk weer te gaan reizen en diverse leden namen deel aan een mooie reis naar de Veluwe waar o.a. de Kroondomeinen werden bezocht.

Eind juni begon de jaarlijkse vakantiestop. De laatste tai chi en yoga les werd afgesloten met een hapje. Ook de jeu de boulers sloten het seizoen af met een BBQ. Leuke initiatieven.

Tijdens de activiteitenstop kon men van 31 juli tot en met 21 augustus deelnemen aan diverse activiteiten van de Zomerschool. Deze vond in een afgeslankte vorm plaats. Diessen tekende voor de opening en wij sloten op 21 augustus af met een heerlijke BBQ.

In augustus verscheen een uitgebreid overzicht van ons aanbod in de Verenigingskrant van de Hilverbode.

September is de maand waarin activiteiten na de zomerstop weer van start gingen. Zo begon o.a. ook de biljartcompetitie weer. In deze maand vond verder de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats waaraan ook KBO HEB weer heeft deelgenomen.

Op 7 oktober, de Dag van de Ouderen waren 2 gastsprekers vertegenwoordigd: Notaris Inge Arts met een presentatie over levensvragen/afscheidswensen en Stefan Ottenheijm, arts integrale geneeskunde die ons meenam in zijn verhaal over voeding en gezond ouder worden en zijn. Ons seniorenkoor zorgde voor een muzikale opluistering. Verder boden wij deze maand de gelegenheid om deel te nemen aan de Vitaliteitsdag en kon er een mooie natuurwandeling gemaakt worden in de Oranjebond onder leiding van natuurgids Martin van Mol.

Op 25 november kon men deelnemen aan de Operadag waarbij een opera van Verdi werd behandeld. Ook werden in november onze vrijwilligers weer in het zonnetje gezet en konden zij genieten van een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

In december brachten vrijwilligers bij alle leden thuis een kerstgroet met een attentie.

In 2022 vergaderden we 11 x met ons Algemeen Bestuur; het Dagelijks Bestuur vergaderde 19 x en daarnaast ook nog 4 x met het Dagelijks Bestuur van KBO-Diessen. Diverse keren werd er digitaal vergaderd, omdat bij elkaar komen niet mogelijk was.

Het bestuur kijkt op het jaar 2022 terug, enerzijds verheugd omdat corona beheersbaar is geworden en ons weer meer vrijheid heeft teruggegeven, anderzijds met een droevige blik vanwege de oorlog in de Oekraïne, de energiecrisis, de inflatie. Het leven is compleet veranderd. Meer dan ooit beseffen we dat we elkaar nodig hebben.

Namens het bestuur hartelijk dank aan alle leden en laat ons samen doorgaan met een positieve blik vooruit.

 

Liesbeth Noordermeer, secretaris.