27 september 2021

ALV 29 september 2021

Op woensdag 29 september 2021 houden wij onze Algemene Leden Vergadering in Elckerlyc.

Hieronder het jaarverslag van 2020:

Het jaar 2020 ging van start zoals u dat van ons gewend bent. In januari gingen we rikken en jokeren in Biest-Houtakker en Esbeek en ook begonnen we weer met bridgen, tai-chi en yoga in Elckerlyc.

In februari sloten we het bingo winterseizoen af. Ook werden de laatste lessen van de eerste cursus Spaans gegeven.

Begin maart kregen we met het coronavirus te maken en werd alles anders. Wat dat precies voor ons zou gaan betekenen, was op dat moment koffiedik kijken. We kregen te maken met allerlei maatregelen en moesten onze activiteiten stopzetten. Ook onze ALV kon niet doorgaan en moest worden uitgesteld.

In april hebben wij de medewerkers van de Clossenborch getrakteerd als dank voor hun goede zorgen voor de bewoners. Zij wisten dit erg te waarderen.

In de maand april hebben wij geen nieuwsbrief rondgebracht, omdat we de gezondheid van onze bezorgers niet in gevaar wilden brengen.

In mei hebben wij onze eigen belcirkel geïntroduceerd om onze leden in de gelegenheid te stellen te bellen wanneer men behoefte had aan een praatje, of om zorgen te delen.

Vanaf juni konden er weer enkele zaken worden opgepakt, weliswaar binnen de richtlijnen van het RIVM. Zo werd er eind van deze maand weer gestart met jeu de boules, wandelen en fietsen. De tai chi lessen konden in de buitenlucht worden gegeven. Ook konden we weer terecht voor de 3-gangen diners.

In augustus werden onze yogalessen in het gildegebouw van St. Sebastiaan gegeven, omdat in deze ruimte de 1,5 meter onderlinge afstand goed kon worden aangehouden.

In september werd de biljartcompetitie opgestart in de bibliotheek. Er mochten per dagdeel maximaal 14 à 16 deelnemers aanwezig zijn. Ook werd deze maand in het kader van de nationale sportweek in samenwerking met voetbalclub SVSOS uit Biest-Houtakker Walking Football gespeeld.

Verder bestond de mogelijkheid om de Andreas Schotel route in Esbeek te fietsen onder leiding van een gids.

Eind september kregen we de tweede coronagolf over ons heen.

In oktober werden onze binnenactiviteiten, zoals yoga, bridge, handwerken en koor stilgelegd. Ook de uitgestelde ALV kon niet worden gehouden. Op aanvraag kregen alle geïnteresseerden de vergaderstukken toegezonden. Wandelvoetbal werd stilgelegd vanwege de strengere maatregelen. Men kon nog wandelen en fietsen met maximaal 4 personen, waarbij men 1,5 m afstand van elkaar moest houden.

De sombere vooruitzichten noodzaakten ons de kerstvieringen in Elckerlyc af te blazen. In plaats daarvan hebben wij bij onze leden in de decembermaand een presentje bezorgd.

In 2020 vergaderden we 10 x met ons Algemeen Bestuur; vanaf november digitaal via een MS Teams vergadering. Het Dagelijks Bestuur vergaderde 16 x, waarvan de laatste 2 keren digitaal.

Via onze media, onze nieuwsbrief, onze website, facebook pagina en de Hilverbode hebben we geprobeerd om onze leden zo goed mogelijk te informeren.

Aan het begin van 2020 hadden we nog een mooi gevulde agenda met onze jaarlijks terugkerende activiteiten en ruimte voor nieuwe initiatieven. De corona uitbraak haalde daar een grote streep doorheen. Het is dan ook een moeilijk jaar geweest; een jaar waarin velen zich ontzettend eenzaam hebben gevoeld; een jaar met heel veel beperkingen.

Het bestuur van KBO HEB had graag meer willen aanbieden, maar vanwege de steeds veranderende coronamaatregelen was er niet zoveel mogelijk. Ondanks dat hebben wij vele hartelijke woorden en mooie reacties gekregen, waarvoor wij iedereen van harte willen bedanken.